Jeg har lige planlagt min egen begravelse! | Noget om at lave et testamente

Bemærk at dette indlæg er sponsoreret af Testamente Rådgivning

Vil du brændes eller begraves levende?

Det er måske ikke lige noget du har overvejet – endnu altså?

Okay, det er vel nok de færreste som ville vælge, at blive levende begravet, men alligevel – man ved jo aldrig rigtigt!

Men har du nogensinde tænkt over, at fortælle dine eventuelle efterladte, hvad dit sidste ønske er?

Har du egentlig nogen ide om, hvem der arver dig den dag du dør? Er det børnene, din mand, din kæreste eller dine søskende?

Og hvad med børnene – hvis nu det utænkelige skete, at både du og dine børns anden forældre, skulle gå bort imens jeres børn, endnu ikke er blevet myndige?

Hvad ville du egentlig ønske for dine kære små, i sådan en situation?

 

Hvad skal der ske med dine børn, hvis du dør fra dem?

Det er der nok ikke rigtig nogen af os, har den største lyst til at tænke på.

Heller ikke jeg! Slet ikke, faktisk!

Men når det så er sagt, så mistede jeg selv mine forældre med ganske få års mellemrum og selv om jeg var langt over myndig, var mine mindste søskende meget tæt på, ikke at være det!

Så derfor…

Da jeg fik muligheden for at få lavet et personligt testamente, inklusiv et børnetestamente hos Testamente Rådgivning, sprang jeg til. Der er nemlig kun en ting som har afholdt mig fra, at lave et – og det er økonomi!

Nu hvor jeg har været hele processen igennem, har jeg samtidig fundet ud af, HVOR VIGTIGT det er, for min indre ro – og fremtiden for min børn, at jeg har fået styr på den del og det føles enormt voksent, at sige at jeg nu har et testamente 😁

Nu er jeg endelig rigtig voksen. Yay!

 

Hvad er et testamente og hvad kan du bruge det til?

Et testamente et dokument som blandt andet fortæller hvem og hvad, der helt nøjagtigt skal begunstiges, i tilfælde af, at du stiller træskoene!

Begunstiges” betyder noget i retningen af, hvem der skal overtage dit økonomiske overskud, uanset om det er meget eller lidt, du efterlader. Altså mere nøjagtigt – hvem der skal arve dig.

 

Fejlagtigt er der rigtig mange mennesker som i dag, stadigvæk tror, at hvis bare man har boet sammen i 2 år, eller har købt fælles ejendom, så arver man helt automatisk hinanden.

Det er og bliver en skrøne, du skal være forsigtig med at tro på! Man arver KUN hinanden, hvis man enten er gift, eller hvis man har lavet et testamente, hvor man har sikret hinanden.

 

Og det er altså ikke helt ligegyldigt for familier, hvordan arvefordelingen er! Så bare fordi du er gift, er det heller i ikke ensbetydende med, at du arver den person, som du lever sammen med, mest muligt – for dine/jeres/hans børn arver altså 50% selv om du er gift, med deres far!

Og er det hensigtsmæssigt, hvis børnene er små, og den efterladte forældre ikke har råd til at sidde i lejligheden, fordi jeres fælles børn på 6 og 9 år, ifølge arveloven, skal have udbetalt deres arv?

Det kan du jo lige tænke over…

 

Hvad er DINE ønsker?

I dit testamente kan du også gøre helt klart for dine efterladte, hvad dine ønsker er mht. din egen begravelse.

 

Hvilke sange skal der synges i kirken/kapellet – vil du på de ukendtes grav eller have dit eget lille gravsted, med en sten og en lille bænk?

Skal din aske drysset ud over din eksmands æggemad, eller skal du stå midt på kaminhylden, i familiesommerhuset på Ærø?

 

Mulighederne er mange og det er dit sidste ønske der tæller!

Sidst og ikke mindst, kan du i dit testamente, begrænse dine tvangsarvinger som normalvis er dine børn…

  • Foreksempel hvis de ikke har hentet dig, efter firmajulefrokosten – da du var skide fuld og på rulleskøjter!
  • Eller hvis de ikke deltog i dine medarbejder samtaler på jobbet – hvor chefen igen-igen nævnte, at du havde lige lovligt mange “barns første sygedag”!
  • Og måske endda, hvis de såre simpelt ikke med jævne mellemrum, har overført 3-400 kr. på mobilpay, til dit forbrug af kantinebesøg og fredags bar, på jobbet!

Vi har alle vores grunde til at fravælge og det er altså også en mulighed i et testamente. Dog kan du ikke fravælge helt og aldeles, men du kan ihvertfald begrænse, hvor meget møgungerne (eller hvem det ellers kunne være) skal arve.

 

I mit testamente

Står begge mine skønne børn, til at arve mig – ligeligt!

 

Ja vi skal jo ikke ligefrem opsøge balladen! Og enhver der har små børn ved, hvad bare en forkert kop kan skabe af problemer imellem søskende – så arven, den holder jeg 100%  ligeligt fordelt her!

 

Jeg bor også alene med dem, lige nu. Men hvad nu hvis, jeg om 5 år ville købe et hus eller en lejlighed med min kæreste? Hvad nu, hvis jeg giftede mig igen? Ville mine ønsker så være anderledes? Det er ikke til at sige, men det er værd at sætte sig ned og tage snakken – hvis det en dag blev relevant (fik du den søde kæreste – hint hint!) 😉💕

I mit testamente står der også, at mine børn ikke kan få deres arv udbetalt, før de er fyldt 25 år. Det vil sige at den er båndlagt. Men – med visse undtagelser.

Jeg har nemlig lavet nogle få undtagelser, således det alligevel GODT kan lade sig gøre.

  • Hvis de for eksempel bliver syge og mangler penge til behandling.
  • Hvis de mangler penge til uddannelse.
  • Hvis de skulle mangle kapital, til at starte egen virksomhed.
  • Hvis det skal bruge penge til et indskud, eller til at købe fast ejendom.

Og dette og meget mere, er nogle af de ting, du kan bruge et testamente til.

Jeg har også gjort det helt klart, hvordan jeg selv ønsker at blive begravet. Hvilke sange skal der synges i kirken m.m. Dette behøver man ikke et testamente til, men for mig er det vigtigt at der er et dokument, som kan hjælpe mine efterladte, når den tid kommer. 

 

Et børnetestamente – hvad er så det?

Et børnetestamente er så det du ønsker, skal ske med dine børn – hvis de ved din død, ikke er myndige.

I mit tilfælde, hvor jeg er skilt fra børnenes far og hvis jeg gik hen og døde, ville mine børn naturligvis komme hjem til deres far og bo, på fuld tid.

Men hvad nu hvis han også var død? Eller hvad nu hvis han døde kort efter? Det er jo slet ikke rart at tænke på. Men det sker, at børn mister begge deres forældre, inden de selv er voksne – og hvad er så dit/jeres ønske for, hvad der skal ske med de kære små?

 

Jeg har lavet en prioriteringsliste 

Af familiemedlemmer, som jeg inderligt ønsker, ville tage sig af min børn hvis det en dag skulle blive nødvendigt. Men jeg har også taget stilling til, hvad der skal ske, hvis det ikke er en mulighed. For eksempel vil jeg ikke have, at de skal skilles ad og der er også familiemedlemmer, som jeg på ingen måde er tryg ved, at mine børn skulle ende hos. Så det er naturligvis noteret i mit testamente/børnetestamente.

Jeg kan slet ikke bære tanken om, at de skal bo på en institution – så er mit ønske i langt højere grad, en plejefamilie.

Det er jo noget jeg for alt i verden og på alle måder, inderligt ønsker der aldrig aldrig ALDRIG, vil blive brug for. Men tanken om at jeg har nedfældet nogle ønsker og truffet nogle valg, hvis det utænkelige sker, beroliger mig meget ❤

 

Det koster spidsen af en jetjager, at lave et testamente – gør det ikke?

Og deri må jeg give dig ret! For ifølge magasinet “flyvevåbnet” koster spidsen af en jetjager 16.000 kroner. Og det KAN et testamente også sagtens koste.

Så vidt jeg ved, ligger prisen på et testamente på alt imellem 6.000-20.000 kr. og det er mange penge, som måske også kan være medvirkende til, at du vælger det fra. Lige nu altså!

For det jeg nu vil fortælle dig, kommer til at gøre det økonomisk nemmere for dig, at tage tyren ved hornene og få lavet det testamente NU!

For det første kan du få lavet dit testamente og et børnetestamente i én og samme ombæring, hos Testamente Rådgivning og det koster altså kun 2.850 kr. hvilket er en ganske fantastisk pris, de fleste familier kan være med på.

For det andet, har jeg fået lov at give dig en kode, så du kan få hele 20% i rabat!!!

WOW – IK?

Ja ja ja – du skal nok få koden, den kommer lige om lidt 😁😁😁

 

Vi vil nok bare helst glemme, at det ER vigtigt

Det at lave et testamente – ikke?

Og vi håber jo heller ikke ligefrem, at vi får brug for det – vel? Så det jo på en måde “lidt spild af penge” ikke?

Jeg tror ihvertfald de fleste af os, ikke har lyst til at tænke over døden og den kan man jo ikke undgå, at komme til at tænke på, når man skal lave et testamente – for det er jo ligesom grunden til, at vi laver der det – fordi vi skal dø en dag og ingen ved hvor længe der går, før det er vores tur!

Til gengæld tager det ikke mere end 1 time til halvanden, at få de fleste detaljer på plads i et testamente – og lige så snart de er det, kan du med glæde leve livet – for godt nok skal vi alle dø, men ikke ikke i dag!

 

 

Rådgivning i dit eget hjem

Det jeg syntes er ret fantastisk ved Testamente Rådgivning er, at Henriette gerne kommer ud til dig og det eneste du skal have parat er, et cpr. nr. på dig selv og på dem der skal arve dig.

Min oplevelse har været super fin og jeg syntes det var rart, at jeg kunne sidde i mine egne omgivelser og tænke over mine valg, imens Henriette gennemgik alt det “kedelige” trin for trin og gerne forklarede mig, når der var noget jeg ikke forstod – hvilket ikke er helt så lidt 😁

Og jeg fik endda et par kærlige smil henover kaffen, da jeg begyndte at tude over valget af sange og blomster til mit eget, sidste farvel!

Hvis du har fået blod på tanden og tænker du vil sikre dig og dine nærmeste med et testamente, så har Henriette lovet mig, at du kan få hele 20% i rabat, ved at bruge koden: Be20na77

 

Husk lige…

At få dit testamente underskrevet hos en notar – det koster 300 kr. og betyder, at dit testamentet ikke forsvinder og samtidig er det din sikkerhed for, at det kommer frem, når det en dag bliver relevant.

Hvis du har skrevet begravelses ønsker, i dit testamente, skal din nære, have en kopi – da oplysningerne om eventuelle begravelses ønsker, ellers vil komme for sent frem!

Men alt dette, fortæller Henriette fra Testamente Rådgivning dig om, på jeres møde.

Momster Test kan du snart læse min oplevelse af, hvor nemt det rent faktisk har været, at få lavet et testamente, igennem Testamente Rådgivning.H

 

Hvad er dine egne erfaringer?

Med hensyn til testamenter – har du et? Har du haft en oplevelse, hvor der burde have været et? Eller tænker du, at det er ligegyldigt?

Fortæl endelig 💕

 

Til sidst vil jeg bare sige 1000 tak, fordi du læste med igen – jeg syntes det er et super vigtigt budskab, at bringe på bane.

De bedste hilsner //Betina

Follow my blog with Bloglovin

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

Betina Klitfelt 2017