Livets store investeringer

Jeg flyttede hjemmefra som 18 årig

Det er 22 år siden nu, godt og vel. Jeg husker helt klart og tydeligt, hvor ufed en følelse jeg havde indeni, da ekspedienten i Isenkram butikken i Ballerupcentret sagde: ja det bliver så lige 500 bobs!

FEMHUNDREDE BOBS! (det betød 500 kroner, dengang i midt 90´erne)
Men det var ikke rigtigt til at komme udenom, jeg skulle have en støvsuger.

Der gik nøjagtig 1 år, før den fik seriøse helbredsproblemer. Og støvsuge sådan helt rigtigt, det kunne den faktisk ikke. En rigtig dårlig investering, hvis jeg skal sige det selv!

Siden da har jeg investeret, i den ondeste satan af en nullermands dræber!
På ingen måde en fryd for øjet. Tværtimod – det gør næsten ondt at kigge på den!

Jeg har simpelthen for 3600 kr. ren ræerlighed, stående i kosteskabet.

 

Wheely-fisken

Nu hvor jeg har mindre børn i huset, oplever jeg ofte min søn gerne vil “ride” på støvsugeren, når jeg tager den frem. Problemet er bare at det ikke går an, for der hvor det er mest praktisk at han sidder, skal luften jo ud. Og ærlig talt, en støvsuger til 3600 kr. tager man ingen chancer med – vel?

Så var det jeg tænkte på at man (og hvis du sidder der og leger Ole-opfinder, må du gerne snuppe ideen) kunne lave en praktisk støvsuger til børnefamilier, hvor man lavede selve støvsuger kroppen som et slags dyr, med et sæde hvor børnene kunne sidde og få en træk tur, imens mor eller far støvsugede.

Jeg mener…det da ikke noget der kunne være så overdrevet besværligt, at lave?
Man kunne måske ovenikøbet lavet sådan nogle forskellig betræk, så man kunne skifte udseende efter humør, vel at mærke på støvuhyret.

Sådan en støvsuger, ville jeg ihvertfald gerne investerer i.

 

Når jeg blir gammel

Forleden dag på vej hjem fra job, overhørte jeg en samtale imellem to veninder, som højst sandsynligt lige var flyttet hjemmefra, for deres samtale gik ud på hvilken støvsuger de hver især, lige havde fået:

Min har kun kostet 500 kr. – men jeg har fået den af min mormor.
Jeg har givet 3000 kr. for min.
TRETUSINDE!
Ja, men det er jo en investering!

Og det det er det jo også – en investering. En af de allermest keeeeedelige investeringer.

Men der var noget sødt over de to unge pigers samtale, og det fik mig til at tænke tilbage i tiden, og til mit første støvsuger køb.

Her i livet er der mange investeringer der skal tages stilling omkring, og jeg forestiller mig, min veninde og jeg – tudsegamle ved vejs ende, snakke om kister…

 

Har du ellers investeret i noget smart, for nyligt?

Tell me about it 😁

 

God weekend
Betina

Skriv et svar

Betina Klitfelt 2017